1.11.09

KL Dragon Vs Thailand Tiger (from my View)




Salam,


pada mereka yg tidak kenal apa itu sukan bola keranjang, maka aku nasihatkan cubala mengejoinkan diri utk pergi usha game basketball....hehehe..... sgt2 best bila team anda menang!!!!

dalam banyk tahun hidup, ini merupakan kali pertama aku betul2 skong team tempatan sbb kualiti yang ada n best...... KL Dragon, pasukan profesional bola keranjang pertama dari malaysia n permainan petang semalam benar2 membuatkan hati melonjak gembira.....bukan semata kerana dragon menang, namun ia juga kerana semangat permainan yg ditunjukkan pemain kerana walaupn aku meminati mereka, tidak bererti aku x kutuk klu main teruk....hehehehe

so, semalam, Dragon akhirnya menjawab permintaan peminat tempatan utk memasukkan import yg benar2 ada kualiti iaitu Chris Kuete.....my man from cameroon..... wlaupn team lain taksub pada pemain US, namun yg kita mahu ialah kualiti.....heheh.... dan CHris ialah orang yang mampu utk melakukannya.......


Chris "black" Kuete

Tambahan plak akhirnya ada PG (point guard) yg bleh diharap selain Abi dalam team yg diimport dari philipine..... no jersey #10 saudara Rudy....:) nih pandangan aku pada game itu.....

Chris cam biasa, menunjukkan kualiti permainan lain dari biasa. he is a step another level. mmg mampu megubah rantak permainan baik dari segi serangan mhupn pertahanan......:) well, to give you some tips on his personal training, utk warm up jer, dia akan lari (diulang lari) dalam 8 KM menurut telinga yg aku dengar....... hehehe...... blum kira berapa bnyk dia shoot sehari lagi kan??



Rudy, pemain PG yg sama posisi ngan Abi, namun dia adalah jenis yg lain dari Abi.... .he has more speed n more selfish. but still know when to do the passing....... bila dia main, game tempo bnyk berubah n brown lebih hidup di kawasan serangan.malah, dia amat serasi bermain bersama Abi n Chris dalam membentuk serangan n membuatkan Abi lebih mudah utk melakukan passing dia kerana ada gerakan dia yg megelirukan.......


Rudy "pinoy"


Abi, malaysia player yg mempunyai ramai peminat selain Li Wei...... amat suka bermain passing game n buat game cantik, tp bila teamate dia mati, dia seolah hilang arah dalam mebentuk permainan......namun, permainan semalam kerana pergerakan yg lebih bnyk n sokongan dari chris, Abi kembali hidup, cuma masa permainan nya menjadi lebih kurang...... need to be more selfish n make ur team move around.......

Abi a.k.a Guga Malaysia Superman!!

Jamal Brown.Center yang berkesan semalam.selalu mebantu utk screen dalam serangan dan tidak mensia2kan peluang.... malah dia ada masa utk buat 3poin shoot kerana ada Chris utk support rebound... a very good leadership in making the team fire up!!! keep up....ohyer, u surely need to increase ur stamina bro....ur tired looking face really need to change....hahahah


Jamal D Brown

Li Wei..... agak mengecewakan permainannya ditenggelami oleh pemain thailang...malah dia terlampau selfish smpai xnak passing pada higer persentage chances. oh, Li Wei need really bad to increase ur muscle up to challenge for other center!!! if u read this i can help you with Herbalife Products that surely works and i my self will do the follow up to you... you just need to do it seriously...:)

Chee Zian (kot?) or player #1 amat kurang memberangsangkan....hmmm...... dia ada husle tp tidak meyakinkan..... be more brave man. u look so afraid to drive in n why the heck u only drive on ur left side????????? (panjan tanda soal) u have vast experience, do both side.... asyik ikt kiri jer, then kantoi. ikut kanan plak....jgn takut sgt..... better ask #5 how he does that......

#11 is a very good team play...ehehehe... nice job to the coach on using him as foul getter so that can disturb the flow of the opponent..... mmg menarik dia bleh ambik 4 foul sekelip mata....heheheh

tu jer kot...... overall, game plan make by Rudy and Chris really show a different Dragon than the first time i watch them in MABA stadium....can't wait to see more of Chris n Rudy on the court..... !!!!

Next game, 15th November and chek out my FB to know the latest update on game day!!!

adios!!

1 comment:

Vee Violet said...

tak dapat tgk pic...
=(