14.7.07

the story off paste few month..:)


Assalamualaikum,
sekian lama aku xmenyentuh n membelai blog aku yg terchenta nih....hehehhe....kelmarin genap 2 purnama aku berkhidmat sebagai jurutera marin di atasa kapal SS puteri intan nih.....bnyk aku blajar n banyk gak salah n silap aku dah lakukan demi utk berlajar dari kesilapan aku yg serba kurang nih.....

Kini aku hidup aku atas kapal ada sket stabil setelah cif engineer aku yg psycho n perasan power tu dah off n dganti ngan cif yg cambest dan rajin....hehehehe.....jalan2 kat negara orang?? setakat nih aku baru dapat turun 2 kali jer kat jepun.1 kat niigata bandar yg bleh tahan gak kat sana n lagi 1 kat sodegaura antara bandar termaju kat jepun kot??sempat gak ar jumpa student sode universiti n makan tempura sesama kat sana....awek cun tp jalan ngan suami n anak dia...heheheh...bukan mengatalpn,cakap2 skejap jer then kami beransur pergi tgok concert menari plak...heheheheh

apa yg aku blajar pasal org jepun nih ialah diorang nih elegent,tp 1 buruk nya diorang nih org2 kebanykan sini tak reti gosok gigi ar.....kekadang tuh muka awek sket punyer cun,tp bila senyum jer habis luluh nafsu laki den....muhahahah.....jgn risau,seaman skang bukan cam dulu,skang seaman ada arah tuju n ada wawasan tau!!!

then banyak gak isu aku dapat tau dr diorang nih.gosip2 panas terbaru n sessi terus trang yg xder sensor2 klu aku kat darat...muhahahah.....atasa nih kami jarang simpan dlm ati,kira cam ada pengalaman utk dkongsikn bsama2 citer so at least yg baik bleh dgunakan,yg xbaik buat sempadan...hehehe...contohnya bagi mereka yg dah kawin ajar yg bujang2 cma aku nih pasal cmana nak layan isteri......cmana nak bawak isteri atas kapal,n cmana nak cari lingerie utk org tercinta....hehehe....sbb kat jepun n korea mmg ada jualpn baju2 cambest cam baju nurse yg bleh dkoyak,baju budak skolah n lain2 ............hehehehe...tp utk mereka yg dah kawin jer la....muhahahahaha

tu perkongsian ilmu la....ada gak isu lain cam cif aku yg lama Mail yg perasan dia legend atas kapal tu buat kes lain plak....yg aku terkejut tu luar tabii n aku mmg xbleh benda camnih!!!lagi xbest dia buat kat anak laki org secara paksa plak...then kantoi bleh plak dia nak kacau bonus crew atas kapal nih n jawabnya raya tahun nih xdapat la aku bermewah memandangkn bonus dah samar2 dah........dia yg buat kes luar tabii,yg lain plak kena....dah rezeki nak buat cmana.....

pasal ALAM melaka yg aku baru dapat citer dr sumber bleh dpercayai,dah ada da kadet pompuan ngandung kat ALAM tp aku rasa xmasuk paper sbb aku check ngan mak aku mmg xmasuk paper.baik punyer cover.tp tuh la hakikatnya.....blum naik kapal lagi,ntah apala nak jadi.....tgh xder pompuan atas kapalpn ada kes sexual harasment,dah ada pompuan mesti tidur malam aku xlena menjawab alarm yg ntah apa2 ntah....hehehehe....:)

sampai sini jerla dulu....panjang sgt kang sodep malas baca plak....hahahaha......lain kali aku citer pasal 2nd engineer aku nak jual BMW bimmer dia RM100,000 jer....heheheh.....adios!!!

3 comments:

kak meera said...

dah baik punya posing, skali... nenek tu masuk lak... adeh... kacau arr..

ke mmg sengaja tggu nenek tu lalu kat tepi then baru nak snap... hehehe

Yat Ekhram said...

azkam..bile u & liyana nak kawen?? hmm..kalo ada mas joinla seafarers club kat friendster tu eyh..i kumpulkn sume kapel2 seafarers :)

@zk@m said...

mmg saje srh nenk tuh masuk la akak..:)

bila nak kawen???doa2kn la dcepatkn yer...hehehehh