4.9.07

the return...


Salam.....aku mulakan bicara ngan basmallah n syukur pada yg Esa kerna berkat rahmat Dia aku dpt melalui 4 bulan atas SS Puteri Intan n pulang ngan selamat ke pangkuan keluarga...:) syukur padaNya sbb walaupn utk kali ke-2 nama aku xder atas kapal tuh sbb ke toyaan sistem pentadbiran yg sedang MISC laksanakan aku berjaya pulang dari terus bekerja underpaid kat situ...hehehehhe.......

Work Pressure???normal la tuh rasanya kot.mana ada kerja yg xda pressure kn??cuma dlm bidang nih kena lebih expressi sket sbb tune aku ada sket lain.....aku dgelar bodoh sbb prisip aku "I gain respect!" tp kebanyakan kali nih prinsip dia "ask for respect!" suatu yg berlainan ngan apa yg aku pegang......pada dia andai aku berbaik pada cadet nnt mereka xkan respek aku masa depan n akan melawan cakap aku.....hmmm.....tp pada aku, klu aku bagus dia akan respek aku n klu aku tahi mereka akan caci aku n aku kenala trima kritikan2 membina camtuh,klu xbila org malaysia nak maju kn???xkn aku nak teruskn budaya ampu dia tu kn kn kn???aku x hina mcm tuh skali smpai jilat punggung....just do it if u are desperate cam kata cif ko gay...dari ko kena sontot ngan dia baik la ko manis muka jer ngan dia......xpuas ati simpan then lepas kat blog!!! muhahahaha......

paperpn kini aku MERDEKA!!!!hehehehe.....balik2 jer kak shida dah ajak berkaraoke ngan bloger lain n aku yg xder plan ni mmg semestinyala join knknkkn???then adik aku ngan best nyer letak nama aku main team dia basket ahad nih......yg nih buat aku lemah nih sbb aku xterer n dah lama xmain.main plak ngan team yg power dia.kira aku bakal rosakkan team dia.tu yg aku lemah tuh.....ya Allah biarlah aku dpt mmbantu dia utk menang n bukn bantu dia utk kalah...aminn.....:)

smpai sini jer la dulu...nak tdo la plak...duhai blog,trimas kerana setia menantiku...:-*

7 comments:

faisal said...

huhu, samela prinsip kit abro, akupun tak suka nak bermuka2 nak dapatkan respect or penghargaan dari org len..:) biar kerja aku yg jadi ukuran prestasi aku tapi manusia tak selalunya mcm tu..hampir sume tpt ada benda2 camni..*sigh..

@zk@m said...

BTUL2 xbaik ngempu nih kn bro?hehehhe.....slagi ada sikap camnih slagi tuh la bangsa M'sia xkan maju......

fiq said...

dude, 1st time aku lawat sini. wey korang men basket kat ne? aku terasa nak men setelah 4&5 tahun xmain ni. syok gak leh naik2 kapal ek

@zk@m said...

rajin2ladtg walaupn aku xrajin update...hahahahah

@zk@m said...

rajin2ladtg walaupn aku xrajin update...hahahahah

Yat Ekhram said...

wahhh..akhirnya dapatlah dating nagn liana eyh??

i;m happy for both of u..
She miss u like i miss my fiance on board too..

jaga liyana baik2 eyh!
long live seafares luv..

@zk@m said...

mak aih.....log live gak eh???dating camtuh2 jer...takt kuar luch jer....skang bz ngan matta fair la..:(