14.4.03

SEMESTI

hari cuti minggu lepas, aku habiskan masa aku dalam bas utk pergi dan balik ke sekolah tercinta..... mmg badan letih, tapi berbaloi ar gak sebab dapat jumpa adik2 aku sekaligus menikmati HKSBP sekali lagi.tambah best, aku jumpa sorang guy nih,thn nih form 5 muka sejibik cam aku......org kata ar, tapi aku rasa dier hensem lagi ar.perangai diercam aku n posisi dier mainpun cam aku gak...center !!! adakah ini secara kebetulan atau ini menandakan, zaman aku telah berakhir?.........

sedikit info pasal Hari Kecermelangan Sekolah Berasrama Penuh *HKSBP*, tahun nih game yg dieprtandingkan just basket ball. n our school just get the 4th place for guys n no pace at all for galz..... pada awalnya aku bangga ar sbb adik2 aku nih main ngan penuh semangat utk menaikkan nama sekolah. dah ar kita jadi tuan rumahkan......tapi yg enegecewakan aku bg boyz team, semangat diorang nih cuma setakat peringkat saringan n tak mampu nak go on peringkat semi final....bukan aku sorang jer yg kecewa, tapi couch aku dulu yg jd referee time diorang mainpun frust giler ngan sikap player SEMESTI!! b+lah aku nyer frust kat hati nih..... apa jadi? time semi final, memandangkan sikap kapten yg tak bleh nak serap tekanan strategi pihak lawan dan juga tekanan main dalam panak, dier bleh melupakan tanggungjawabnya sebagai ketua n melakukan perkara yg sungguh memalukan!! ada ker patut tumbuk pihak lawan semata2 tak mampun nak lepas man on man guard ke atas dier...... dari situ nampak sangat betapa lemahnyer mantel player kita. kejadian tu mengengatkan aku time aku pergi ppm 2001 dulu.....kerana kapten aku down dulu, satu team down...n aku kecewa, kitorang bukan kalah sebab tak terrer, tapi kalah kepada semangat sukan, kalah pada diri sendiri. kenapa ar tak bleh nak kontrol diri nih?

aku berharap sangat yg pasukan bola baling tak akan melakukan kesilapan yg sama. aku harap adik2 aku akan ingat yg dalam apa pun jenis permainan, penggunaan otak adalah yg paling penting dan ketenangan dalam melakukan keputusan adalah fakto kemenangan......jgn kerana emosi, dan jgn kerana kita sorang, satu team habis hancur. aku bsyukur kat tuhan, time aku jadi kapten dulu, aku mampu utk bawak team n serap tekanan yg melanda.hanya tuhan jer tahu camana rasanyer biler pegang jawatan tu.... harap tahun nih pasukan Handball SEMESTI meneruskan kegemilangan sebagai pasukan yg digeruni.nih rasa cam nak mengimbas memori lampau nih.....ok ar, paperpun trimas kar semua abg2,kakak2 yg ajar aku camana nak main handball nih. trimas kat cikgu mokhtar sbb bkongsi ilmu n bagi peluang kat saya nak didik adik2 saya plak jadi sebuah pasukan.cikgu yassin ngan cikgu mokhtar nih banyak bantu dalam memotivasikan saya dan mengajar saya ilmu bidang nih dan camana nak control pihak lawan sblm dier kontrol team tu. diorang selalu tegur aku camana nak lead team tu biar cool slalu. time dulu, diorang nih sibuk skit, so diorang jarang ar dapat brada kat sisi team kitorang nih sbb team gurlz lebih memerlukan petunjuk.so biler time game, aku kena conduct budak n aku kena atur semua strategi. kekadang tu diornagk kena jadi referee, aku kena conduct team gurls n boys. namun ini semua bagi pengalaman kat aku nak ajar adik2 main....alhamdullilah, aku berjaya didik adik2 aku yg dari taktau paper skang dah jadi power mower main handball. sekarang tinggal diorang punyer langkah plak nak main pakai akal ker nak main pakai nafsu..... aku harap diorang akan meneruskan tradisi team yg dibawa oleh senior2 aku dulu....main ngan penuh kesenian. sentiasa mementingkan persmebahan yg cantik n penuh skill. bukan setakat main nak menang.... tapi nak main ngan utk menang ngan hasil seni permainan yg tinggi....*alamak, ni la akibat kempunan nak main handball kat sini tak bleh....so tinggal kenangan jer benda nih....janji ada kenangan btul tak?* biar org respek skit team semesti..!!!

ok, team gurlz plak nyer preview.... aku tak tengok banyak game diorang, 1 game jer. mmg tak bleh nak tahan sbb diorang main cam nak taknak jer...... kontrol kot??.... hehehe.... lantakla, tapi memang susah la diorang nak menang, sbb skill mmg nil..... dapat lak lawan ngan team power mower!!! actually diorang try n berjuang sampai habis tul tak? paperpun, pada player ,sorry ar kalau aku kutuk kekalahan korang yer..... bukan apa, nak bagi semangat kat korang semua utk nxt HKSBP... aku dah takda da time tu... so ganbatte kudasai!!!!!

aper lagi nak buat? oh, skool dah cantik, displin bbudak dah ok. cuma usaha usrah cam pikir harian dah tak nampak dah. tak tuala dihentiakan semesntara ker, tapi jgn la harapnya sbb benda camtu baik utk persediaan diorang nyer diri utk masa depan nanti tambah plak akhir zaman nih.......... ya allah, berikanlah hidayah mu pada sekolahku dan terangilah ia dengan cahaya hidayahmu,jgnlah kau biarkan mereka leka dengan kehidupan dunia yg fana........amin....

untill then, adios amigos sayonara........i love u all!!!

1 comment:

Anonymous said...

If I were gold für wow a boy again,world of warcraft gold I would practice perseverance wow gold cheap more often,maple meso and never give up a thing because it was or inconvenient. If we want light,Maple Story Account we must conquer darkness. Perseverance can sometimes equal genius in its results.wow gold kaufen “There are only two creatures,”cheap maplestory mesos syas a proverb, “who can surmount the pyramids—the eagle and the snail.” If I were a boy again,wow geld I would school myself into a habit of attention;maple mesos I would let nothing come between me and the subject in hand.maple story power leveling I would remember that a good skater never tries to skate in two directions at once.billig wow gold The habit of attention becomes part of our life, if we begain early enough. I often hear grown up people say maple story items“ I could not fix my attention on the sermon or book, although I wished to do so” , wow powerlevelingand the reason is, the habit was not formed in youth. If I were to live my life over again,wow leveling I would pay more attention to the cultivation of the memory. I would strengthen that faculty by every possible means,wow power leveling and on every possible occasion.maplestory powerleveling It takes a little hard work at first to remember things accurately;cheap archlord gold but memory soon helps itself, and gives very little trouble. It only needs early cultivation to become a power.