24.2.06

aja! aja! Hoiting!!


Full House.....hehehhe...da abis da aku menonton semua siri2 kisah melodrama korea nih!!! aku sungguh seronok sbb dapat tgk ending yg best ujung citer nih.....heppy ending!!! hahahahha..munkin rambut panjang cam kat afzan,mugkin muka aku ganas cam kat org,tp aku tetap manusia yg sentimental....azkam adalah azkam!!! aja aja hoiting!!! still aku mampu merasai sedih n seronok,still aku dpt menilai baik n buruk.....:) hoiting!!!

dlm citer full house,bnyk yg buat aku berpk,contohnya ego....laki mmg terknal ngan ego dia,tp pompuanpn ada ego dia cuma level ego tuh xdala teruk sgt n perasaan diorang yg mudah tersentuh buat ego mereka terkawal.......

hohohoo...bnyk nak cakap,tp aku xnak cakap.....aku tau aku balik nnt aku nak cari koleksi citer tu n layan jiwang lagi n lagi n lagi...ngahahahha....!!!

tonigt my class going to make "kenduri kesyukuran" for our sucessfull season of learning n next few month we are qualify engineer n we are competence enought to do work on our own...ngahahahah.....aku cam xcaya jer aku da jd engineer yg bertauliah!!!

ok,pasal kenduri kesyukuran,pttnya buat makanan yg cam nasi kunyit ker,makan2 ringks je....tp kitorang akn buat Nasi Lemak...diulang Nasi Lemak yg ENAK!!! knapa enak??hehhehe....best tukang masak dlm klass aku akan combined utk menu nih.....Azuan n Aizil, top of cooking master boy dlm klass akn jd head of chef...aku ranking bawah diorang plak akn jd mandur utk kerja2 cam doreng ayam tu semua...hehehe...xnak aku duk dapur jer..bukan senang o nak masak nih....:) [sbnarnya malas ..:p]

well bebudak 02NPET.....knapa erk aku xpernah buka citer pasal klass aku secara terbuka??hmm....sbb klu aku buka citer nih,maknanya akan terbuka la segala rahsia n pertelagahan yg berlaku....semuanya tersenyum,tp perang dingin sentiasa berlaku dlm klass....aku ada try nak buat yg terbaik utk redakn n settlekn.....tp aku bukan pemimpin yg baik kerana setahun aku dsini aku gagal utk membuatkn kami semua bersatu sebagai 1 pack......aku xtahu mana yg kurangnya......Dia yg lebih mengetahui......

tukar citer plak....td utk kentahberapakalinya aku telah ngan selambernya memalukn diri yg xtahu malu nih.....citer dia camnih,aku dtugaskn beli beras utk mlm nih,pakaila duit aku dulu...aku cakap aku xda duit skang nih n then ada duti 1 sen n 2 sen (1 penny n 2 penny) jer,tp memandangkn aku xkn sempat utk buat kuar duita kat bank,aku ngan selambnyala pergi ASDA utk beli beras...memula aku tgk harga....£1.83 so aku kira ar 1.83 x 2 = 3.66...tp ntah apa yg aku congakkn,dlm kpala aku dpt £2.66...so dlm poket aku ada duit dlm £3 jer...pergila kaunter tuh....tetiba kuar ar plak £3.66....trus aku glabah...!! bukan xleh bayar,tp aku klu nak bayar jawabnya kenala tunjukn tabung 1 sen aku tuh....then ngan muka merah tuh aku cakap...


" sorry mam,can i pay by ....(aku diam smbil kuarkn plastik duir 1 sen aku) a bit embarassing for me.....(smbil tunjuk kat dia)....."

dia ambik trus kira....aku ngan xmalu berdiri la cam tunggul kat situ sambil org lain usha jer aku ngan muka tahan gelak n kesian.....diorg mesti igt aku abis kering ar nih xda duit...:)

dlm ati aku " cepatla makcik oi...aku da malu nih....ketiak da berpeluh segan da nih"

pastuh line da panjang n aku cuma cakap "sorry" jer la sambil nunggu makcik tu kira duit.....

hehehe..Alhamdullillah semua da setel....lepas nih solat asar n bleh ar aku nak start masak Nasi Lemak!!! ngehehehhe..best best best!!!!

so for now my frenz...adiosa!!!

p/s: wait for kenduri kesyukuran pic...:)

4 comments:

Azalea Dz said...

wouhh..bestnye nasi lemak.. hehee.. kat m'sia ni dah jemu makan nasi lemak..hehe..bukan aper..nak kene jaga badan.. ahaks.. tp nasi lemak memang best.. :) ape laa azkam..cian mck tu kene kira satu2..hehee..

@zk@m said...

hehehhe...tgh gawat nih aza....terpaksa ar...:) tunggukn gmbar2 kami...!!! :))

Noushy Syah said...

yehaaaaaaaahhh..nacik lemak, n0ushy pun tunggu abg azkam macakkan nih..mesti setap...emm abg azkam kurang kan petas sikit yea utk n0ushy?kalau xaduiii..kang cape nak buat CPR nih?syah jauh..muahahhahahha!

@zk@m said...

heheheh....td xbuat pedas2 pn...tau da ada yg xtahan nnt...:)