23.11.05

Cita2 ku.....

"Its not what beneath you,its what you do that define you......"

munkin mustahil,munkin childish utk semua org,namun aku menyimpan cita utk mengubah dunia nih menjadi sebuah tempat yg lebih baik utk ddiami.manusia punya nafsu n harapan termasuk aku yg maha lemah nih,namun ia tidak sesekali melemahkn semangat aku utk terus berusaha n mencapai cita2 aku..........

pernah dngar ayat kat top yg dboldkn tuh???aku ambik dr citer batman begins yg aku minati.....aku pernah bercita2 nak jd cam diaorang nih (bukan batman jer,spidermanpn,superman,tiger wong,ji fat, etc)siang aku buat kerja lain,malam plak aku menjalankn tugas sebagai penegak keadilan......muhehehe...

kecik2 dulu aku selalu main ngan adinda tercinta, Fauzul 'Azim jd hero n cop org tuh,cop org nih.....pernah gak time adik aku yg last skali As'ad lahir yg munkin kami bleh buat brother hood cam power rangers (sbb my siblings semua laki2 macho) n then bersatu menjaga keamanan dunia nih,xleh dunia at least M'sia ar........

munkin pada setengah org cita2ku ini lawak,malah mak aku sendri selalu tegur jgn risaukn hidup org lain n fikirkn dri sendri.....1 benda yg cuba aku amalkn dr mak,namun xmampu aku lakukan....i keep on thinking about others suffer,n kadang2 aku nangis bila usha betapa menderitanya skang umat dunia nih ngan kekejaman dsana sini,penganiayaan berleluasa n corruption dsana dsini......

mampukah aku mengubah dunia nih...??mampukah aku jdkn angan2 sebagai bruce wayne sebgai realiti....???jeng jeng jeng.....

munkin,seorang manusia xmampu ubah dunia,namun itu kata manusia,bukan kata Dia.munkin aku xkn mampu jd cam Batman yg mampu buat mcm2,gadget penuh 1 bdan,ataupun spiderman yg mampu keluarkn lelabhnya benang di tangan.munkin bukan melalui pertarungan fizikal aku dpat mencapai cita2 ku.munkin dgn cara lain......

skang yg aku tgk kureng ialah muda mudi yg xbersatu.sikap pndang rendah n berpuak2,sikap lu buat hal lu,gua buat hal gua jd amaln.biasa ar bila bisa barat da mula menular kedalam sendi n urat body kita..........bila ngan mudah kita tertipu ngan edisi2 MTV,award2 barat ngan kehidupan penuh glamer artis2.......

so,munkin ngan berblog nih aku akan dpt 1 idea utk mencapai cita2 aku.munkin ngan berblog nih 1 hari nnt aku akan berjaya mensatukn anak2 muda generasi baru utk membina kehidupan yg wasatiah,kehidupan makmur n menjadikn tanah Malaysia sebagai tempat rujukn,tempat tolehan dunia luar bagaimana membentuk sebuah negara.....

ia masih lagi menjadi sebuah harapn utk aku.namun berkat doa sahabt n keluarga,insyaallah ia kan jadi kenyataan...xsalah mencubakn....???

adiosa....!!

2 comments:

tazz said...

hi... m' tazz... almost known as blog raider,hehhehehe...

i selalu jenguk blog ED, n realize that u tanya soalan cepu mas kat ED... hehhehehe...

i think so ar,,,ED in love right now... maybe.

@zk@m said...

muhehehehe....azkampn blog reader gak,biasa jd silent reader jer,tp sbb xda kerja sgt,tuh terjebak ngan dunia borak nih kat msj box...:) cambest jer rasa..:)